Konstutställning

Jag var på konstutställning i söndags som ägde rum i Hammarstrand / Jämtland. Det var Allan Bergman som ställde ut sina otroligt fina teckningar, målningar och metallskulpturer. Allan är känd som en av skaparna av tidningen Lead News som är det tryckta bladet för Customklubben här i Sverige. Teckna och måla vet vi ju att han gör men för mig var det en överraskning att han också gjorde metall-skulpturer. Jag är ju ingen konstkritiker så jag låter bilderna tala för sig, jag bara lägger till lite kommentarer.

En fantastiskt fin och detaljerad Harley lowrider i real steel.
The Sleeping Beauty. En välgjord blyertsteckning med mycket känsla i.
Två stilstudier av en Mercury och en Chevy 51 tror jag, med en bra linjeföring.
Den här gruppen är väl ett uttryck för vad vi idag kall ”Lowbrow-art” som är en konstform som förekommer i Hot Rod och Kustom-kulturen.

See you later alligator !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *