Long time, no seeing, again.

Anybody out there ?

Bild0

Sist lovade jag bl.a. att lägga ut bygg bilder på mitt kustom-bygge av Cheva -53:an, nu känns det ganska passé eftersom jag har börjat med ett nytt bygge; Studebaker Champion -55 som jag har lagt ut bilder på sist men jag börjar på lite ny kula nu.

Den ska byggas från grunden med helt nytt scratch-byggt chassi eftersom jag vill ha lite friare val av motor, växellåda, framvagn och bakaxel, jag ska åtminstone försöka lägga ut en gång i veckan.

Bilden ovan är en första tänkt version, men alla vet att saker händer under byggets gång, nya influenser från bilar man ser live och från alla tidningar man köper och läser, bara det en förmögenhet : ) Men jag kommer att försöka vara lite kronologisk i publicering iaf, så här följer det några bilder på början av detta bygge.

Bild1

Bilen lastad och färdig för hemfärd, köpte den av Damien i Älvkarleby, var hyffsat bra grundskick, tyckte jag då.

Bild2

Bilen i garaget. -55 har den ”tyngre” fronten av den här Studebaker modellen som den här nedan som inte är min bil. Hur det blir med fronten på min återstår att se eftersom det kommer att bli endera en typ Pro-custom eller en kustom, vi får se.

Bild1b

När man bygge som jag tänkt mig måste man planer lite, vilket jag är urusel på, men hursomhelst så kunde jag låna en chassi-jigg av Jan-E Könberg från Härnösand som också byggt en Studebaker med nytt chassi, ett väldigt fint bygge, har tyvärr inga bilder på det men ska försöka se om jag får tag på en bild och publicera här.

Bild3

Jiggen på plats för invägning och svetsa på nya ben, original chassit har jag hängt upp i taket så att det ska vara lätt att komma åt och mäta fixpunkter för att hjul och vissa karosserifästen ska hamna på rätt ställe.

Bild4

Nu börjar det roliga, upp med hjul och bakaxelklump, Jaguarbakaxel.

Bild5

Jag började med att göra en mock-up av 2″-4″ plank eftersom det ändå kommer att vara huvuddimensionen på rammaterialet, bak ser man att jag även har monterat ihop bakaxeln, men det här är bara början.

See you later alligator.

 

 

Ett svar på ”Long time, no seeing, again.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *